Wie ben ik?

Mijn naam is Debbie Hesen en ik woon samen met mijn prachtige en lieve dochters, Gwen en Roxx, en partner, Arne, in Blitterswijck (Limburg). Ik ben opgeleid tot orthopedagoog en werk al jaren in de jeugdzorg. Daar kom ik zeer regelmatig kinderen tegen die veel te veel druk en stress ervaren van alle verwachtingen die er tegenwoordig zijn. Ze voelen enorme druk op hun smalle schouders. Het lijkt alsof ze constant moeten presteren, laten zien wat ze wel en vooral ook niet kunnen. Er wordt steeds meer van hen verwacht: op welk niveau presteren ze, loopt het kind ‘achter’, of juist ‘voor’? Hierdoor ervaren de kinderen steeds meer stress, spanning en onrust, ontwikkelen ze een laag zelfbeeld en laten ze gedragsproblemen zien.

Maar ik vind dat alle kinderen happy moeten kunnen zijn met wie ze zijn en wat ze kunnen. Dat verdienen ze allemaal! Ik wil ze leren hoe ze positief over zichzelf en de wereld kunnen denken, hoe ze kunnen ontspannen en lekker in hun vel zitten. Ik zie het als mijn missie om zo veel mogelijk kinderen gereedschap mee te geven dat ze kunnen gebruiken wanneer ze voor uitdagingen en lastige situaties komen te staan, want dat gaat sowieso gebeuren. Op deze manier wil ik de gedragsproblemen voor zijn. Dat kan, in mijn optiek, door middel van yoga.

Zelf ervaar ik al jaren de kracht van yoga. Het heeft mij gebracht tot wie ik nu ben. Ik ben meer in balans, ervaar meer rust in mijn hoofd en geniet volop van het leven. Het brengt me terug in het hier en nu, het laat me ontspannen en daagt me uit tot nadenken. Dat gun ik onze kinderen ook. Yoga is namelijk voor alle leeftijden. Daarom was de stap om me te verdiepen in kinderyoga ook logisch voor mij.

Naast kinderyoga ben ik ook gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van kinderen individueel en hun ouders. Tijdens mijn behandelingen als orthopedagoog maak ik gebruik van allerlei methodieken om kinderen positief te leren denken, stevig in hun schoenen te laten staan, grenzen te laten voelen en aangeven, emoties te leren herkennen en reguleren en nog veel meer.
Als gecertificeerd aanbieder van SOS kinderen en emoties, bied ik workshops aan ouders over emoties bij zichzelf en hun kinderen, want kinderen moeten nog leren hiermee om te gaan!

De naam
De honingbij staat voor mij symbool voor een sterk, sociaal en onmisbaar wezentje. Sterk omdat het ook kan overleven bij koud weer. Sociaal omdat het in een grote groep samen leeft. En onmisbaar omdat het zorgt voor de bestuiving van de planten, waardoor wij allemaal kunnen genieten van allerlei fruit en groente.

Net als honingbijen zijn onze kinderen ook sterk, sociaal en onmisbaar en daarom past deze naam heel goed bij datgene wat ik wil aanbieden. En hoe mooi is het dan dat mijn naam, ‘Debbie’, ook nog eens ‘honingbij’ betekent.

De cirkel is rond. Laten we beginnen!
Namasté.

Mijn opleidingen en cursussen:
• Masteropleiding Pedagogische Wetenschappen (Master Gezin en Gedrag, specialisatie Positieve Ontwikkeling)
• Cursus trainer Rots en Water (psycho-fysieke weerbaarheidstraining)
• Cursus Triple P niveau 4 (positief opvoeden)
• Opleiding docent kinderyoga
• Cursus trainer Rots en Water en autisme spectrumstoornis
• Cursus OverZien (werken met Duplo poppetjes)
• Lifeboat-training (rouwverwerking)
• SOS kinderen en emoties (workshops voor ouders)