Behandelingen

Iedereen is uniek en dus is ieder traject anders

Unieke trajecten

De Honingbij biedt voor iedereen maatwerk. Hierbij stem ik telkens af met degene die hulp wenst te ontvangen. Wanneer een kind graag creatief bezig is, doen we dat in het traject ook. Wanneer een kind graag buiten is, gaan we een rondje wandelen. Zo sluit ik aan bij de interesses, het tempo en de vraag van het kind en/of de ouders.

Ik maak gebruik van verschillende methodes, die ik samenbreng om tot het beste en duurzaamste resultaat te komen. Naast hypnotherapie, yoga en SOS Kinderen en Emoties maak ik gebruik van:


Lifeboat – methodiek voor het leven.
De Lifeboat methodiek is ontwikkeld door Gertie Mooren, rouw-, verlies- en traumatherapeut. Ze heeft deze methodiek ontwikkeld om, door middel van visuele materialen, meer inzicht te krijgen in hoe er omgegaan wordt met het leven en voornamelijk rouw- en verlieservaringen. Iedereen heeft zijn of haar eigen bootje en is kapitein op de boot. Het bootje heeft twee peddels waarmee de zee bevaren kan worden. Vaart het bootje naar links, dan vaart het naar alle gevoelens en laat de kapitein deze toe. Te lang hier blijven varen, verliest de kapitein zich in de emoties (vaak verdriet). Het bootje komt nu ook niet verder.
Vaart het bootje naar rechts, dan vaart het naar de aanlegsteiger, de afleiding en het doorgaan. Te lang hier blijven varen, dan is er geen ruimte voor emoties en gevoelens, terwijl die er wel zijn. Ook nu komt het bootje niet verder.
De meeste bootjes liggen niet stil, maar gaan van links naar rechts, met de vuurtoren (het doel) in zicht. Soms stormt het op zee (tegenslagen in het leven) en dan moet de kapitein hard werken om op koers te blijven en misschien een boei uitgooien om hulp te kunnen ontvangen.
Met behulp van de Lifeboat methodiek kan, op een mooie en visuele wijze, helder worden wat er speelt en wat diegene nodig kan hebben om weer in rustiger vaarwater te komen en naar zijn of haar doel te kunnen varen. Het is in te zetten bij rouw en verlies, en eigenlijk omgaan met het leven. Voor zowel kinderen als ouders erg helpend.

Meditatie- en ontspanningsoefeningen
Iedereen ervaart wel eens stress, angst of spanning. Wanneer het moeilijk is om hiermee om te gaan of de ontspanning weer te vinden, dan kunnen gerichte oefeningen hierbij helpen. Ontspannen kun je leren door te oefenen. Door middel van verschillende ontspanningsoefeningen leert je kind de spanning uit het lijf te krijgen en controle te krijgen over angst, onrust en stress. Je kind zal beter in slaap komen, minder fel reageren, meer zelfvertrouwen hebben en beter om kunnen gaan met spannende situaties. De oefeningen zijn thuis ook makkelijk toe te passen, waardoor het effect groter en duurzamer zal zijn.

(Creatieve) spel- en werkvormen
In mijn behandelingen maak ik vaak gebruik van kaartensets. Zo gebruik ik het SOS Kinderen en Emoties kwartetspel, Schatgravers, Lekker-In-Je-Vel spel (EQ coachingskaarten), Okidootjes (positief denken en doen), Eigenwijsjes (positief denken), Spiegel jezelf spel (zelfvertrouwen vergroten) en nog veel meer.
Ook ben ik graag creatief bezig om beter overzicht en inzicht te krijgen. Het visueel maken is een krachtige manier om snel tot de kern te komen. Zo heeft je kind ook meteen iets tastbaars om mee naar huis te nemen.

Hypnotherapie

Je kent vast het vast wel: je gaat helemaal op in een goede film of boek, dat je niet in de gaten hebt wat er om je heen gebeurt. Of je rijdt in de auto en voordat je het weet ben je een heel eind verder en heb je ‘op de automatische piloot’ een stuk gereden. Je zit in een diepe concentratie, in een trance. Dit gebeurt spontaan.

Tijdens hypnotherapie begeleid ik je kind om doelgericht in deze diepe concentratie, oftewel trance of doelgericht dagdromen, te komen. Door middel van verbeelding, fantasie en suggesties leert je kind vervolgens om zijn of haar klachten zelf positief te beïnvloeden. Zo denkt je kind tijdens de hypnotherapiesessie aan prettige beelden en daarmee gaan ze, als het ware, hun lichaam ‘opnieuw programmeren‘. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het eten wat je het allerlekkerste vindt. Ik weet zeker dat er meer speeksel in je mond ontstaat, wanneer je dit voor je ziet.

Hypnotherapie is wetenschappelijk bewezen effectief en werkt heel goed bij kinderen omdat zij vaak veel fantasie hebben en zich makkelijk dingen voor kunnen stellen. Hun verbeeldingskracht is groot. Het is in te zetten vanaf ongeveer 5 jaar.

Hypnotherapie vergroot het gevoel van zelfcontrole en daarmee zelfvertrouwen. Je kind leert namelijk dat het zélf kan bepalen hoe hij of zij op situaties reageert en hoe hij of zij om kan gaan met situaties. Ook leert je kind, door middel van hypnotherapie, hoe hij of zij de eigen gevoelens en gedachten op een positieve manier kan beïnvloeden. Hulpbronnen in zichzelf worden ontdekt en versterkt. Tijdens hypnotherapie blijft je kind altijd in controle.

Waar kan hypnotherapie bij helpen:
– Pijnklachten, zoals hoofdpijn en/of buikpijn
– Bedplassen
– Weinig zelfvertrouwen, laag zelfbeeld
– Angsten, spanningen en stress
– Slaapproblemen

Voordelen van hypnotherapie
Buiten dat hypnotherapie erg effectief is gebleken en voor vele hulpvragen in te zetten is, is hypnotherapie ook nog eens kortdurend. Vaak na twee of drie sessies is de klacht, blijvend, verholpen. Daarnaast hoeft er tijdens hypnotherapie niet veel gepraat te worden over de problemen.
Nog een voordeel van hypnotherapie is, dat ik je kind leer hoe het zelfhypnose kan blijven toepassen om het effect nog groter te maken. Het is blijvend toe te passen. Hiermee wordt de schatkist van vaardigheden weer gevuld!

Nieuwsgierig of ik iets kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op via info@dehoningbij.eu.Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Klachtenprocedure