Aanbod

“Het mooiste wat je kunt zijn is jezelf.”


De Honingbij biedt laagdrempelige behandeling en ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun ouders bij, voornamelijk, sociaal-emotionele problemen en opvoeding. Al het aanbod is maatwerk en dus aangepast op de ervaren klachten en interesses van de kinderen, jongeren en ouders. Dat maakt elk traject uniek.

Naast het aanbod voor kinderen, jongeren en ouders, biedt De Honingbij ook trainingen voor professionals op het gebied van emotionele ontwikkeling (SOS Kinderen en Emoties) en levenslessen (Stichting Mijn Masker Af).

De behandelingen, coaching, ondersteuning, of hoe je het ook wilt noemen, vinden in overleg plaats. Dit kan in mijn eigen praktijk (Venray) of in een praktijk van mijn samenwerkingspartners (Maasbree en Gennep). Ook is het mogelijk om online afspraken te plannen.


Ik maak gebruik van verschillende methodes, die ik graag combineer om tot het beste resultaat te komen:

Hypnotherapie: tijdens hypnotherapie begeleid ik je kind doelgericht in een diepe concentratie, trance, te komen. Door middel van verbeelding, fantasie en suggesties leert je kind vervolgens om zijn of haar klachten zelf positief te beïnvloeden.

SOS Kinderen en Emoties: met behulp van SOS Kinderen en Emoties leer ik ouders en kinderen waarom we emoties hebben, hoe ze te herkennen zijn en hoe ze mogen worden erkent en vooral hoe je als ouder en als kind/jongeren ze op een fijne manier kunt uiten. Als ouder leer je ook kijken welke behoefte er achter het gedrag van je kind(eren) zit.

Lifeboat – methodiek voor het leven: varen op je eigen bootje, als metafoor voor het leven. Iedereen vaart zijn of haar eigen bootje, met de eigen peddels. Het bootje, en hoe het is geladen en welke koers het vaart, geeft weer hoe jij of jou kind(eren) omgaat met het leven, de fijne en minder fijne dingen. Het geeft inzicht, normaliseert en geeft handvatten.

Meditatie- en ontspanningsoefeningen: het aanleren van ontspanningsoefeningen en meditaties die kunnen helpen bij omgaan met stress, beter kunnen slapen, omgaan met angst.


Daarnaast maak ik veel gebruik van mijn eigen ervaring en intuïtie. Dit maakt dat ik vooral kijk naar degene met de vraag en klacht. Wat gaat er al goed en waar ben je goed in, waar liggen interesses. Dus vindt je kind het lastig om stil te zitten, dan gaan we lekker wandelen. Of is je kind graag creatief bezig, dan gaan we dat doen. Het belangrijkste is dat jij en/of jou kind(eren) geholpen zijn, niet dat ik een vast protocol afwerk.

Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Klachtenprocedure